lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulukinkku



Otettiin vähän varaslähtö jouluun kun mies halusi jo viime yönä paistaa kinkun.
Sanoinkin, että saat sitten itse herätä yöllä sen vahtimaan uunista... noh, miehen puhelimesta oli loppunut akku yöllä eikä se herättänyt.
Onneksi satuin olemaan hereillä juuri samoihin aikoihin ( oon semmonen yökukkuja ), joten sain "pelastettua" kinkun ihan oikeaan aikaan pois uunista ettei se päässyt kuivumaan ja kärventymään :D
Jes! Mutta mikä ihana tuoksu täällä nyt leijaileekaan <3
Kyllä se kinkun tuoksu tuo joulun väkisinkin..ja laatikot tietenkin. Nekin tein valmiiksi jo hyvissä ajoin pakkaseen :) Ei tarvitse sitten jouluna enää häslätä mitään :)
Meillä oli n.6kg tuore juhlakinkku potkalla. Näin se valmistui:

Kinkku otettiin hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja lämpömittari tökättiin keskelle kinkkua. ( paksuin kohta )

Kun mittari näytti lähelle +10`c niin huuhtelin sen nopeasti kylmällä vedellä ja kuivasin paperilla pinnan.

Laitoin puoleksi tunniksi uuniritilän päälle toiseksi alimmalle tasolle 200`c. ( uunipelti alla, johon rasvat valui )

Sitten n.2dl vettä pieneen uunivuokaan ja se uunipellin päälle uuniin.

Lämpötilaa laskin 125`c.

Annettiin olla n.6h uunissa.
Sääntö kai on n.1h per kilo. ( sekin vaihtelee 0,5h-1,5h kilo )
Näin tuli ainakin hyvä..

Sitten kinkun annettiin vetäytyä ja vähän jäähtyä.

Aamulla kuorrutin pinnan sekoittaen hunajalla maustettua Dijon- sinappia+ tavallista mietoa sinappia.

Päälle ripottelin korppujauhoja.

Sitten n.10min uuniin 250`c että pinta sai väriä.

Pois uunista ja koristelin vielä kokonaisilla neilikoilla!

Namsk namsk!<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti