5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
7 dl ruisjauhoja
6 dl hiivaleipäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
Sekoita hiiva ja suola veteen.
Lisää vähitellen jauhoja sekoittaen vispilällä.
Lisää loput jauhoista, hunaja ja öljy ja vaivaa käsin taikina
palloksi. ( mittaa ensin öljy ja sitten hunaja samalla mitalla niin
hunaja irtoaa hyvin öljyisesta mitasta )
Anna turvota kaksinkertaiseksi liinan alla.
Vaivaa taikinasta 2 palloa jauhotetulla alustalla ja siirrä ne pellille.
Anna kohota peitettynä vielä n.30min.
Pistele haarukalla reikiä pintaan.
Paista uunin alatasolla n.30min 200`c.
Tuore ruisleipä on ready ! Oon jotenkin niin tykästynyt näihin
helppoihin ja nopeisiin leipäresepteihin kun en malttaisi ikinä odotella
kohoamisia ja taikinajuuren tekeytymisiä..... :) syötäviä tulee
näinkin! yllättävän hyvä resepti näin nopeaksi toteuttaa. Eihän nämä
silti mummon tekemiä KUNNON RUISLEIPIÄ voita! =)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti