torstai 9. elokuuta 2012

Ranskalainen lihapata


Lisää kuvateksti
n. 600g naudan palapaistia
2 rkl vehnäjauhoja
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 porkkanaa
200g tuoreita herkkusieniä
2 rkl tomaattipyrettä ( pieni purkki )
3 dl punaviiniä
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
suolaa, pippuria, timjamia

Pyörittele huoneenlämpöiset lihat jauhoissa.
 Ruskista ne pannulla nokareessa voita/  
margariinia joka puolelta ruskeiksi.
Ripottele hieman suolaa päälle.
Siirrä lihat pataan.
Ruskista samassa pannussa lohkottu sipuli ja valkosipulin kynsi. ( lihojen maustamassa rasvassa )
Sekoita lihan joukkoon pataan.
Paloittele porkkanat ja halkaise herkkusienet, ruskista myös ne.
Lisää pataan ja lopuksi lisää joukkoon punkku, vesi, pyre, liemikuutio, mausteet.
Anna muhia uunissa n.3 h. 150`- 175`c.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti