Sulattelin pakkasesta pullon tyrnimehua ja keittelin siitä
kiisselin.. yleensä olen syönyt tyrnikiisseliä maidon tai kermatilkan
kera, mutta tein nyt pohjalle vaniljakiisselin :) Päällinen on ihanan
kirpeän raikas ja maitopohjainen makeampi kiisseli sopii mainiosti sen
kanssa yhteen!
Tyrnikiisseli:
5 dl vettä
1 dl tyrnitäysmehua
3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Sekoita kaikki ainekset kylminä keskenään. Keitä hellalla kunnes seos pulpahtaa. Mausta sokerilla.
Vaniljakiisseli:
4,5 dl maitoa
1 muna
vajaa puoli dl maissijauhoja
pari rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita maito, muna ja jauhot sekaisin kattilassa.
Kuumenna kunnes seos sakenee ja mausta sokerilla.
Kaada lasin pohjalle kerros vaniljakiisseliä ja päälle tyrnikiisseliä. Anna jäähtyä jääkaapissa viiläksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti