torstai 31. tammikuuta 2013

Pehmeät porkkanasämpylät

 
1 pötkö valmista porkkanasosetta ( 500g )
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 dl graham- jauhoja
n.7 dl hiivaleipäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 dl öljyä
 
Lämmitä porkkanasose mikrossa hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi.
Sekoita soseen joukkoon hunaja ja suola.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot+ hiiva joukkoon vähitellen vaivaten.
Lisää loppuvaiheessa öljy ja sekoita hyvin.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa vielä ilmakuplat taikinasta pois ennen sämpylöiksi pyörittelyä.
Pyörittele pellille sämpylät ja anna kohota vielä hetki.
Koristelin sämpylät muutamilla auringonkukan siemenillä ja tein pienet viillot pintaan.
Paista n.15min, 175`c.
 
Paistoin samalla nuo alimmassa kuvassa olevat mustikkaiset cup caket! Lisään niiden ohjeen myöhemmin. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti