maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pähkinäinen päärynäkakku

Tämä kahvikakku on tosi mehevää! :) säilyy herkullisena monta päivää!
 
200g margariinia
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 säilykepäärynää
loraus sitruunamehua
1 dl hasselpähkinärouhetta
reilu 1 rkl säilykepäärynöiden lientä
 
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot.
Levitä 1/3 osaa kakkuvuoan pohjalle taikinasta. ( voideltu & jauhotettu pitkän mallinen vuoka )
Leikkaa päärynänpuolikkaat halki ja lorauta niille sitruunamehua, asettele taikinan päälle.
Levitä puolet vielä jäljellä olevasta taikinasta päärynöiden päälle.
Sekoita loppuun taikinaan hasselpähkinärouhe ja mehu ja levitä seos tasaisesti kakkuvuokaan.
Paista n.1h, 175`c. ( tai enemmän jos vielä raakaa, koita tikulla )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti