Tänään töissä täytettiin ja koristeltiin eilen tehdyt kakkupohjat.
Molemmissa kakuissa perus sokerikakkupohjat. Kostukkeena vaniljamaitoa ja täytteenä vadelmahilloa.
Ylemmän kakun pinnalle tuli vielä vadelmakerros, johon kaadettiin hyytelösokerista tehty kiille päälle, kermavaahtopursotukset ja muutama tuore marja koristeeksi.
Alempaan kakkuun tuli kinuskikuorrute ja kermavaahtoa.
Tässä kinuskikuorrutteen ohje:
8 dl kermaa
4 dl fariinisokeria
4 dl hienoa sokeria
nokare voita
Keitä paksupohjaisessa ja korkeassa kattilassa kerma ja sokerit kinuskiksi.
Kinuski on valmista jos tipautat sitä pienen pisaran kylmään veteen ja se pysyy pisaran muotoisena.
Lisää valmiiseen kinuskiin hieman voita ja sekoita.
Anna jäähtyä hetki ennen kakun päälle levittämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti