keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kevennetyt mustikkakukot

Mustikkakukkoja on tehnyt mieli tehdä jo useampi viikko ja tänään vielä näin seuraamassani blogissa, että niitä oli tehty joten olihan munkin sitten pakko!
Resepti ei ole kyllä se "normaali" vaan huikean kevyt versio, koska en käyttänyt näiden pohjissa enkä täytteissä ollenkaan sokeria! Ja tajuttoman hyviä oli :)
Mustikkakukot on muutenkin terveellisempi vaihtoehto,esim.mustikkapiirakalle koska näihin käytetään ruisjauhoja!

 
 
Taikina:
100g pehmeää margariinia
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl hunajaa
 
Täyte:
n.300g mustikkaa ( pakaste )
2 rkl perunajauhoja
2 rkl hunajaa
 
Sekoita taikinan aineet keskenään ja vaivaa kiinteäksi palloksi.
Kaulitse jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi ja painele pienellä vuoalla taikinasta palaset.
Sekoita mustikoihin jauhot ja hunaja.
Kaada mustikat uunivuoan pohjalle.
Laita taikinalevy kanneksi.
Paista n.30min, 200`c.
 
Tarjoa hieman lämpimänä esim.kevyen vaniljajäätelön kanssa ja herkuttele hyvällä omallatunnolla :P Super herkkua!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti