maanantai 4. helmikuuta 2013

Runebergin kakku

 


 
1,5 dl sitruunan mehua ( tuoreista sitruunoista )
n.100g piparia
2,5 dl mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
250g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 munaa
 
Murskaa piparkakut monitoimikoneella hienoksi.
Lisää joukkoon kuivat aineet ( paitsi sokeri )
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vaahtoon samalla sekoittaen.
Sekoita vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja sitruunamehua.
Kaada taikina voideltuun ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Paista n.1h, 175`c. Itse laitoin puolessa välissä kakun päälle folion ettei tummunut liikaa.
Anna jäähtyä.
Kostuta kakku seoksella: 2dl vettä+ 3 rkl sokeria+ tippa sitruunamehua.
Sitten laitoin kakun ( peitin foliolla ) omassa vuoassaan jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Ennen tarjoilua levitin kakun päälle vadelmahilloa ja reunoille pursottelin tomusokerikuorrutusta. ( tomusokeria+ vähän vettä sekaisin. vois laittaa sitruunamehuakin,mutta loppui :P )
Ripottelin vielä päälle mantelilastuja koristeeksi.
 
En halunnut tehdä perinteisiä Runebergin torttuja ja löysinkin sopivasti tämmöisen, sitruunalla maustetun taikinan ohjeen :)
Kakkupohjan resepti on Kinuskikissalta, sokerin ja sitruunamehun määrää vähensin kuitenkin hieman omaan makuuni sopivammaksi. Tuli tosi nannaa! Ei liian äklömakeeta, mutta tosi makeeta kuitenkin :P Itse en pidä siitä perus- reseptistä johon tulee karvasmantelia, joten tämä oli herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti