tiistai 12. helmikuuta 2013

Maistuvat rahkasämpylät

 
2 dl kädenlämpöistä vettä
puoli pussia kuivahiivaa
1 muna
2,5 dl maustamatonta maitorahkaa
1 tl suolaa
puoli rkl hunajaa
4 dl hiivaleipäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl jyväisiä sämpyläjauhoja
25g pehmeää/juoksevaa margariinia
 
Jauhoina voi käyttää mitä vaan jauhoja yhteensä n.7-8dl. Laitoin kaikki jauhojen jämät vajaista pusseista :)
 
Liota hiiva veteen. Lisää muna, rahka, suola ja hunaja. Sekoita.
Lisää vähitellen jauhoja ja alusta taikina kimmoisaksi. ( taikina jää pehmeäksi )
Loppuvaiheessa lisää pehmeä margariini.
Kohota liinan alla n.30min.
Ota isolla lusikalla taikinasta n.9 saman kokoista könttiä leivinpaperoidulle uunipellille.
Pyöritä jauhotetuin käsin sämpylät.
Paista n.15min, 225`c.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti