torstai 28. maaliskuuta 2013

Kulitsat


 
Mulla ei ollu mitään hajua miltä Kulitsan pitäis näyttää ja niitä mun piti kuitenkin muutamat töissä tehdä :D tässä mun näkemys siis Kulitsoista.. :D mulle tuli mieleen pääsiäismunat :)
Kulitsa on siis ilmeisesti Venäjältä tuleva pääsiäisherkku.. vähän niinku pulla, mutta "kakun" muodossa...
 
2 munaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl kevytmaitoa
25g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl rusinoita
n.9dl vehnäjauhoja
150g voita/ margariinia
mantelilastuja
 
Vaahdota munat ja sokeri.
Liota hiiva lämpöiseen maitoon. Lisää suola.
Yhdistä munasokeri-vaahto hiivamaitoon.
Lisää jauhot ja rusinat vähitellen taikinaan sekoittaen.
Vaivaa lopuksi taikinaan pehmeä voi ja alusta taikina kimmoisaksi palloksi.
Taikina saa jäädä melko pehmeäksi.
Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinan alla kaksinkertaiseksi.
Muotoile taikinasta kaksi isoa pullaa pellille.
( ota pieni määrä taikinaa jemmaan jos koristelet taikinasuikaleilla pullat )
Kohota vielä pullia liinan alla n.30min.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle mantelilastuja.
Paista n.30min, 200`c.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti