sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Riistakäristys ja palsternakkamuusia

Käristys
2 pkt riistakäristystä
timjamia
iso sipuli
1 rkl oliiviöljyä
lihaliemikuutio
3 dl vettä
1 tl mustapippuria
 
Palsternakkamuusi
n.1kg palsternakkaa
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
 
Kuullota sipulisilppu. Lisää käristykset vähitellen ja ruskista.
Kun käristys on sulanut kunnolla, lisää mausteet, vesi ja liemikuutio.
Hauduta mureaksi.
 
Kuori ja paloittele palsternakka.
Kuullota öljyssä muutama minuutti.
Lisää vesi ja liemikuutio.
Kiehauta.
Lisää kerma ja hauduta pehmeäksi. Lisää tarvittaessa vettä.
Survo tai vatkaa muussiksi ja mausta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti