sunnuntai 4. elokuuta 2013

Isoisoäidin suklaapuuro


Olen kaivellut isoisomummoni vanhan resepti- vihon esille ja sieltä on paljastunut vaikka mitä ihania ohjeita joita aion kokeilla ja päivittää tähän päivään :) tämä tehty mummon ohjeella, vaikka suklaapuuroa on ennenkin tullut tehtyä! Tuli ihanasti sopivan suklaista eikä ollenkaan liian makeaa.

Suklaapuuro Mummon sanoin:
 
5 dl maitoa
1 dl mannaryyniä
3 tl suklaajauhoja
1 rkl hienoa sokeria
 
Paksupohjainen keittoastia kuumennetaan.
Maito kiehautetaan, suklaajauhot sekoitetaan sokerin kanssa hyvin vispaten kiehuvaan maitoon.
Tämän jälkeen yhdistetään mannaryynit. Puuro saa kiehua hiljalleen n.15min.
Kaadetaan vadille ja sokeria ripotellaan päälle.
Tarjotaan puolilämpöisenä maiton kera.


2 kommenttia:

  1. Lapsuus muistuu mieleen tästä suklaapuurosta, koska sitä tuli aina välillä syötyä ja oli kyllä aivan ihanaa! Resepti ei välttämättä täysin sama mutta hyvää tämäkin taatusti on! :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Itsekin lapsena muistan, kun toivoin aina suklaapuuroa aamupalaksi! Viikonloppuisin tais äiti sitä keitelläkin...

    VastaaPoista