maanantai 12. marraskuuta 2012

Pätkis- päärynä- kakku



Täytyihän sitä isänpäivän kunniaksi kakkukin tehdä. Tein isin maun mukaisesti pätkiksestä ja päärynästä kakun. Tämä kakku on ihanan " raikas " , ei siis yhtään liian makea koska päärynätäyte raikastaa suklaan maun. Kävihän tätä kakkua pappakin maistamassa ja kehui parhaaksi kakuksi mitä on koskaan syönyt ;)

Pohja:
1 pkt Kantolan kaurakeksejä
sulaa margariinia n.1dl

Murskaa keksit ja sekoita rasvan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
Laita jääkaappiin.

Pätkistäyte:
1 pss pätkis- suklaata
1 prk Flora vispiä
1 prk Mascarpone- juustoa

Päärynätäyte:
3 säilykepäärynän puolikasta
1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljapäärynä- jogurttia
n. 1dl maitorahkaa
vajaa 1 dl sokeria
3 liivatetta

Sulata suklaat pikaisesti mikrossa. ( n.30sekuntia )
Vaahdota vispikerma.
Sekoita juusto ja sulaneet pätkikset yhteen. Lisää vispikerman joukkoon sekoittaen.
Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Liota liivatteet.
Soseuta päärynät.
Vaahdota vispikerma.
Lisää muut aineet ja sekoita.
Sulata liivatteet n.0,5 dl kuumaa vettä.
Valuta liivateseos hitaasti vähitellen koko ajan vatkaten täytteen joukkoon.
Kaada täyte toisen täytteen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nams! Tuli kyllä taas itsellenikin yksi uusi lemppari- kakku! =)

Alkuperäinen ohje Open kahvilasta.

3 kommenttia:

  1. Tarkottako toi 1 prk vaniljapäärynä jogurttia sellasta isoa litran purkkia vai pienempää? Mietin, että josko koittaisin tätä tehdä Liidan synttäreille. :D Ehkä voisin onnistuakin!

    VastaaPoista
  2. Pientä purkkia :) Mun mielestä sitä ei ees saa isona? En oo kyllä ihan varma! Mut joo, kantsii tehä.. tosi hyvää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä kaupassa kans huomasin, että ei ollu ku sellasia pieniä, joten sitten ajattelin, että sen on oltava se. :D Yritän tehdä tän. Toivottavasti onnistuu! :P En oo mikään maailman paras kokki.

      Poista