keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Marenkipohjat


valmiit marengit
 
Marenkiset "kakkupohjat" on kiva vaihtoehto gluteenittomille :) Varsinkin kesän aikaan marenkiset pohjat on kiva täyttää vaikkapa tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla :)
 
4 marenkipohjaa:
8 valkuaista
5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 tl valkoviinietikkaa ( käytin jotain marjan/hedelmien makuista )
4 tl maissitärkkelystä
 
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeria vähissä erissä koko ajan sekoittaen.
Kun seos on kiiltävää, lisää vaniljasokeria ja etikka.
Siivilöi joukkoon maissitärkkelys.
Vatkaa vielä hyvin.
 
Pursota marengista neljä isoa ympyrää leivinpaperin päälle. ( tee reunoista hieman korkeammat )
Paista uunissa n.1h 30min. kunnes marenki on päältä rapeaa ja sisältä pehmeää.
Anna jäähtyä.
Täytä mieleiseksesi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti