maanantai 3. joulukuuta 2012

Gluteeniton mustikkamousse- kakku


vispausta...
 
kostutus ja täytettä pintaan...

jääkaappiin hyytymään...

seuraavana päivänä kippaus ja sitten vuorossa koristelu!

Tein pojan 1-v synttäreille tämän 10 munan kakun, jossa oli täytteenä aiemminkin tekemääni mustikkamoussea.
Se vaan toimii hyvin tämmöisissä kakuissa, joihin tulee marsipaanikuorrutus koska mousse ei ole kovin makeaa.
Tai saahan siitä makeammankin version tehtyä, mutta itse pidän vähemmän sokerisista täytteistä. Mustikan maku tulee hyvin esiin ilman liikaa makeutusta!
Mutta sitten... mun kakun koristelut jäi ihan viime tippaan johtuen noista edellis päivän häistä.
Tultiin vasta aamupäivästä kotiin ja en ollut kerenny suunnittelemaan miten kuorrutan ja koristelen kakun yms.
Mulla oli ideana tehdä tästä joko Muumi- aiheinen kakku tai joku talvi- aiheinen, kun oli sinistä marsipaania ja oisin sen koristellut sitten valkoisilla "muumeilla" "lumiukoilla" tai "lumihiutaleilla".....
Meni ihan pipariks koko homma!
Kuorrutus repes, se ei riittäny reunoille ja mulla ei ollu sitten reunoille mitään pursotettavaa esim. kermavaahtoa!
Eli reunat jäi rumasti näkyviin.
Paniikki- ratkaisuna väsäsin äkkiä pikeeriä johon tulee voita ja tomusokeria. Sillä sitten peittelin kakun reunat äkkiä.
Sokerikuorrutuksella pursottelin pikaisesti kakun päälle 1.v. ja ripottelin päälle tomusokeria.
Kuvaa en edes kehdannut ottaa kun ärsytti niin paljon! :D
Noh, kakkuhan se vaan on mutta silti! Oli kummiski pojan eka juhlakakku! nyyh. Onneks tein toistakin kakkua, josta laitan ohjeen tänne.

Tässä kuitenkin tämän kakun pohja- resepti:
10 munaa
3,5 dl sokeria
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri hyvin.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon koko ajan sekoittaen.
Kaada isoon kakkuvuokaan.
Paista n.30-40min, 175`c.

Kumoa jäähtyneenä, leikkaa kahteen tai kolmeen osaan.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Kaada mustikkatäyte väliin ja anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Mustikkamousse:
2 prk Mustikka-Pilttiä
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vanillaa
2 tlk maitorahkaa
8 dl mustikoita
1,5 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria

Liota liivatteet ja soseuta mustikat.
Vaahdota Flora vanilla ja sekoita siihen rahka ja sokeri sekä soseutetut mustikat.
Sulata 1 dl kiehuvaa vettä liivatteet.
Lisää juokseva liivate vaahtoon ja sekoita hyvin.
Laita ensin mustikkapilttiä pohjan päälle ja sen päälle moussea.
Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti