perjantai 28. joulukuuta 2012

Imelletty perunalaatikko



Kätevät foliovuoat kansilla on helppo pakastaa..

Nää ois voinu tänne laitella ennen joulua, mutta en kerennyt..
Tein laatikot siis valmiiksi jo pari päivää ennen joulua pakkaseen odottelemaan ja sieltä oli sitten kätevä sitä mukaa ottaa uuniin kun tuli syötyä :)
Lanttu- ja porkkanalaatikot pakastin kypsinä, mutta tän perunalaatikon raakana. Perunan koostumus ehkä kärsii muuten pakastuksesta ? Näin ainakin tuli hyvät kun otti sulamaan ja laittoi uuniin kypsymään aattona :)

n.1kg jauhoisia perunoita
2 rkl vehnäjauhoja
pari rkl voita
4 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
pari rkl siirappia

Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä kypsiksi.
Kuori perunat kun ne ovat vielä kuumia.
Survo ne ja lisää jauhot.
Laita kansi päälle ja anna imeltyä lämpöisessä paikassa n.4h ( kun seos hieman löysenee ja maistuu makealta )
Lisää sitten maito, voi ja suola.
Sekoita siirappia maun mukaan sekaan.
( laita pakkaseen tai paista heti 175`c n.1-2h. ) Riippuu minkä kokoisessa astiassa paistat. Omani olivat aika pieniä joten n.1h riitti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti