lauantai 23. helmikuuta 2013

Porsaan lapaa uunissa

kokonainen lapa

 
paloiteltuna siistiksi

roippeet...
 
 
valmiina uuniin..

valmista! :)
 
Tuli taas napattua porsaan lapa kauppareissulta mukaan.. se vaan on niin hyvää ja halpaa ruokaa :) ja helppoa valmistaa. Kilohinta oli tälläkin kertaa vain 3,99e. :)
 
Possun lapa
iso sipuli
2 porkkanaa
lihaliemikuutio tai lihalientä
suolaa
mustapippuria ( kokonaisia ja rouhetta )
laakerinlehti
vettä
 
Ota lapa huoneenlämpöön ainakin puoleksi tunniksi ennen valmistusta.
Paloittele lapa suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi.
( Irrota siis ylimääräinen rasva ja kalvot )
Mausta palat merisuolalla.
Laita uunivuokaan.
Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkanat. Laita nekin vuokaan lihojen joukkoon.
Heitä joukkoon muutamat kokonaiset pippurit, laakerinlehti ja rouhi lihaliemikuutio sekaan.
Kääntele kaikki sekaisin ja ripottele vielä pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria myllystä.
Kaada vettä sen verran, että lihat juuri peittyy.
Laita uuniin 170`c, n.2h. --> kunnes mureaa
 
Tarjoa esim. perunan tai juuresten ja salaatin kanssa.
Itse tein lisukkeeksi bataattiviipaleita uunissa. :)
Eli viipaloitua bataattia pyörittelin öljyssä ja mausteissa ja sitten levitin uuniin pellille n.30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti