lauantai 2. helmikuuta 2013

Pulled pork sandwich

valmis herkullinen leipä!
 
murea liha sekoitettuna kastikkeeseen...mm...


1 porsaan lapa ( n.1kg )
2 isoa sipulia
3 valkosipulin kynttä

Kastike:
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
loraus öljyä
1 tl chili- jauhetta
2 rkl soijaa
2 rkl punaviinietikkaa
n.3rkl hunajaa
yhden limen mehu puristettuna
1 tl suolaa
mustapippuria rouheena

täysjyväsämpylöitä

Laita isoon kattilaan lapa ja vettä niin paljon, että se peittyy hyvin.
Lisää kuoritut ja paloitellut sipulit joukkoon.
Anna kiehua n.3h.
Kun lapa on kiehunut reilut kaksi tuntia, aloita kastikkeen teko.
Kuullota öljyssä silputut sipulit.
Lisää mausteet ja tomaattimurska+ muut aineet.
Anna kiehua keskilämmöllä n.1h kasaan ( seos sakenee )
Ota murea lapa pois vedestä ja riivi se palasiksi.
Yhdistä kastikkeeseen.
( otin keitinvedestä myös sipulit mukaan )
Laita seos uunivuokaan ja folio päälle.
Lämmitä uuni 200`c ja "paista" seosta vielä n.30min. ( maut imeytyy lihaan )
Paahda halkaistu sämpylä kuivalla paistinpannulla rapeaksi ja täytä se lihalla.
Lorauta päälle vielä esim.majoneesia tai juustoa/ juustodippiä yms. :) kylmä raejuusto sopi myös hyvin......Nams!

Siivilöin muuten keitinveden ja otin sitä talteen kippoon jääkaappiin. Siitä saa hyvän kastikkeen :)


 

2 kommenttia:

  1. Oi, näyttääpä herkulliselta! Vähän erilainen versio sämpylän täytteeksi :)

    VastaaPoista
  2. Jep, kannattaa kokeilla jos on aikaa :) edullista ja maittavaa!!!

    VastaaPoista