torstai 21. maaliskuuta 2013

Macaron- leivokset

valmis valkuaisvaahto

sekoitus manteliseokseen


seos pursotettuna


uunista tulleet macaronit
Tänään tein elämäni ensimmäistä kertaa macaron- leivoksia.. mun on pitäny tehdä niitä jo niin monta kertaa mutten oo sit kuitenkaan koskaan saanu aikaseks.. tänään töissä kokeilin miten onnistuis! ja ihan hyvinhän nuo ekakertalaiseksi onnistu ! :)
Tässä siis perusohje macaron- kuoriin... n.25-30kpl valmiita leivoksia
 
100g munan valkuaista = n.3 valkuaista
25g hienoa sokeria = n.2 rkl hienoa sokeria
110g mantelijauhetta = n.2,5 dl mantelijauhetta
200g tomusokeria = n.3dl+ 2 rkl tomusokeria
 
Erottele huoneenlämpöiset munan valkuaiset kulhoon.
Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe hyvin sekaisin keskenään ( monitoimikoneella tai käsin )
sihtaa vielä siivilän läpi varmuuden vuoksi niin saat tosi sileää seosta...
Heitä valkuaisten joukkoon hyppysellinen sokeria vatkaa kunnes seos vaahtoaa, lisää sokeria joukkoon vähitellen koko ajan samalla vatkaten... vatkaa niin kauan kunnes vaahto on kiiltävää ja siihen jää " huippuja" kun sitä nostaa vatkaimella.. vaahto ei saa olla kuitenkaan liian kovaa!!!
( värjää seos jos haluat tässä vaiheessa )
Yhdistä valkuaisvaahto manteliseokseen hyvin käännellen.
Seos on hyvää kun tipautat pienen nokareen esim.lautaselle ja se leviää tasaisesti ilman paakkuja.
Jaa taikina pursotuspussiin ja pursota taikinasta n.3cm kolikon kokoisia pyöreitä kasoja uunipellille leivinpaperin päälle tai valmiiseen muottiin.
Anna niiden kuivahtaa n.20min huoneen lämmössä.
Paista uunin keskitasolla 200`c n.12-15min. ( käännä peltiä noin puolivälissä paistoaikaa )
Macaronit on hyviä jos kuori on tasaisen värinen ja näköinen ja hieman rapea pinnalta mutta mehevä sisältä. Jos paistaa liikaa, niin ne kuivuu ihan koppuroiks.
Anna kuorien jäähtyä hyvin ennen niiden irroittamista paperista tai muotista.
 
Näistä on siis tulossa huomenna vadelma- macaroneja ja siksi värjäsin ne vaaleanpunaisiksi.. :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti