perjantai 1. maaliskuuta 2013

Piimä-kauraleivät

 
50g tuorehiivaa
3 dl piimää
3 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
n.5 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
0,75 dl oliiviöljyä
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimä-vesiseokseen.
Lisää muut aineet joukkoon alustaen.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Muotoile taikinasta kaksi leipää uunipellille jauhotetuin käsin.
Anna kohota vielä liinan alla uunin lämpenemisen ajan.
Paista leipiä alatasolla n.30-40min, 200`c.
 
Taikinasta voi tehdä myös sämpylöitä.. nosta silloin lämpötila 225`c ja paista n.13min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti