tiistai 19. maaliskuuta 2013

Jäädytetty Tiramisukakku



 
 
Päivemmällä tein pari tiramisu- kakkua pakkaseen...
Tein aika yksinkertaisesti nämä, jokseenkin näin:

savoiardi- keksejä pari pussia
kahvia n.3 dl
sokeria pari rkl
manteliaromia pari tippaa
suklaata n.100g
mascarpone- juustoa n.400g
vispikermaa n.3dl

Vuoraa vuoat leivinpaperilla. ( jätä paperia reilusti yli reunan, jotta voit kääntää ylimenevät paperit tiramisun päälle kun laitat sen kylmään tekeytymään )
Vaahdota kerma ja mascarpone vaahdoksi keskenään. Mausta sokerilla.
Kostuta keksejä jäähtyneessä sokerilla ja manteliaromilla maustetussa kahvissa ja lado keksit vieri viereen uunivuokaan.
Kaada ja levitä kerma-mascarponevaahto keksien päälle.
Ripottele päälle raastettua tai rouhittua suklaata.
Lado uusi kerros kostutettuja keksejä pinnalle.
Pirskottele vielä loput kahvista keksien päälle ja käännä leivinpaperin reunat tiramisun päälle.
Laita jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään tai pakasta.
Kumoa kakku ja koristele esim.sihtaamalla kaakaojauhetta sen pinnalle ennen tarjoilua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti