keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Juustoinen kesäkurpitsalasagne


1 iso kesäkurpitsa
1 iso sipuli
1 tlk yrtti- tomaattimurskaa
1 tlk fetajuustokuutioita
täysjyvä-lasagnelevyjä
8 dl kevytmaitoa
kourallinen juustoraastetta
suolaa,mustapippuria,sipulijauhetta,provencen yrttisekoitusta
loraus öljyä ja voita tai margariinia
pari rkl vehnäjauhoja

Kuutioi kesäkurpitsa ja sipulit.
Kuullota niitä tilkassa öljyä kattilan pohjalla n.5min. ja mausta.
Lisää tomaattimurska.
Anna kiehua hiljalleen n.10min.
Tarkista maku.

Lisää toisen kattilan pohjalle pari rkl öljyä/margariinia tai voita ja pari rkl jauhoja.
Kuullota ne,älä ruskista... kunnes jauhot on "kypsää" eli seos menee vähän kuplamaiseksi sakeaksi seokseksi. Älä polta pohjaan!
Lisää maito sekaan vähitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita kunnes seos sakenee.
Lisää juustokuutiot joukkoon lopuksi. Mausta ripauksella pippuria ja provencen yrttisekoitusta.
 
Levitä uunivuoan pohjalle ohut kerros kesäkurpitsa- kastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Tee samanlailla vielä muutama kerros lisää.
Päällimmäiseksi tulee levyjen päälle juustokastiketta ja juustoraastetta.
 
Paista n.40min, 225`c.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti