torstai 9. elokuuta 2012

Helppo ruisleipä

5 dl kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
7 dl ruisjauhoja
6 dl hiivaleipäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä

Sekoita hiiva ja suola veteen.
Lisää vähitellen jauhoja sekoittaen vispilällä.
Lisää loput jauhoista, hunaja ja öljy ja vaivaa käsin taikina palloksi. ( mittaa ensin öljy ja sitten hunaja samalla mitalla niin hunaja irtoaa hyvin öljyisesta mitasta )
Anna turvota kaksinkertaiseksi liinan alla.
Vaivaa taikinasta 2 palloa jauhotetulla alustalla ja siirrä ne pellille.
Anna kohota peitettynä vielä n.30min.
Pistele haarukalla reikiä pintaan.
Paista uunin alatasolla n.30min 200`c.
Tuore ruisleipä on ready ! Oon jotenkin niin tykästynyt näihin helppoihin ja nopeisiin leipäresepteihin kun en malttaisi ikinä odotella kohoamisia ja taikinajuuren tekeytymisiä..... :) syötäviä tulee näinkin! yllättävän hyvä resepti näin nopeaksi toteuttaa. Eihän nämä silti mummon tekemiä KUNNON RUISLEIPIÄ voita!  =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti