torstai 9. elokuuta 2012

Rostockin lihapata

500g naudan palapaistia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 prk smetanaa
1 maustekurkku
4 dl lihalientä
1 rkl härän fondia
laakerinlehti
tilliä
1 tl suolaa

Silppua sipulit. Ruskista lihan paloista pinnat kiinni öljyssä ja lisää sipulit joukkoon kuullottumaan.
Kaada lihat uunivuokaan.
Kaada 4 dl vettä pannulle ja kiehauta vesi. Mausta lihaliemijauheella,suolalla ja kaada uunivuokaan lihojen päälle.
Laita mukaan laakerinlehti.
Anna hautua uunissa n.1h 200`c. Tarkista mureus! ( riippuu lihan palojen koosta )
Kippaa joukkoon smetana ja silputtu maustekurkku.
Ripottele päälle juuri ennen tarjoilua tilliä.
Tarjoa esim. täysjyväriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti