keskiviikko 8. elokuuta 2012

Tyrnikerroskiisseli

Sulattelin pakkasesta pullon tyrnimehua ja keittelin siitä kiisselin.. yleensä olen syönyt tyrnikiisseliä maidon tai kermatilkan kera, mutta tein nyt pohjalle vaniljakiisselin :) Päällinen on ihanan kirpeän raikas ja maitopohjainen makeampi kiisseli sopii mainiosti sen kanssa yhteen!

Tyrnikiisseli:
5 dl vettä
1 dl tyrnitäysmehua
3 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
Sekoita kaikki ainekset kylminä keskenään. Keitä hellalla kunnes seos pulpahtaa. Mausta sokerilla.

Vaniljakiisseli:
4,5 dl  maitoa
1 muna
vajaa puoli dl maissijauhoja
pari rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita maito, muna ja jauhot sekaisin kattilassa.
Kuumenna kunnes seos sakenee ja mausta sokerilla.
Kaada lasin pohjalle kerros vaniljakiisseliä ja päälle tyrnikiisseliä. Anna jäähtyä jääkaapissa viiläksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti